Ayurvedic Massage

Ayurvedische massage

De Ayurvedische massage werkt helend voor body, mind en soul. Het is een diepgaande, zachte en hele rustige manier van masseren die tot diep in de chakra’s zijn werk doet. Er wordt gebruik gemaakt van heerlijk geurende kruidenoliën, aangepast aan de dosha van de persoon.

De massage wordt gegeven in combinatie met Yoga Therapie: als je chakra’s van buitenaf worden gereinigd is het effect vele malen groter als je dat ook van binnenuit doet, met bijvoorbeeld gezonde voeding en mediteren.

De leer van Ayurveda (‘kennis van het leven’) komt uit de Atarva Veda van meer dan 5000 jaar oud. Het is een holistische natuurlijke manier van genezen, waar de Ayurvedische massage een belangrijke plek in neemt. Het maakt gebruik van verschillende drukpunten en helpt de energie reinigen en aanvullen met prana. Het laat gifstoffen afvloeien en helpt bij het afbreken van emotionele blokkades. De massage heeft een positieve uitwerking op de algehele gezondheid.

Shantala Baby Massage (vanaf oktober 2020)

Shantala is een hele liefdevolle, ontspannende en ritmische vorm van baby massage. In India is het heel normaal dat moeders hun baby masseren. Een kindje wordt daar rustiger van en de ziel komt als het ware beter het lichaam in. Later zal dit kindje zich dus beter geaard voelen en zich gemakkelijker kunnen ontspannen. De techniek van Shantala Baby massage is al duizenden jaren oud en wordt doorgegeven van moeder op moeder. Een Franse dokter ontdekte dit in de sloppenwijken van Calcutta toen hij ‘Shantala’ dit zag doen bij haar kindje, iets wat ze al lang geleden van haar eigen moeder leerde.

Als je voelt dat je kindje onrustig is, niet lekker in haar of zijn velletje zit, veel moet huilen, of bijvoorbeeld darmkrampjes heeft dan kunnen we samen een baby massage doen, met als bedoeling dat je dit zelf thuis kunt voortzetten.