Boeken

index.jpgYoga-energizers voor kinderen

In het boekje ‘Yoga-energizers voor kinderen‘ van Dhroeh Nankoe en Janayitri Brahmanda voor kinderen van 4 tot 12 jaar staan liefde en geluk centraal. Het boek is een instrument voor ouders, coaches, begeleiders en docenten om de energie van het kind en de groep positief te beïnvloeden met yoga, meditatie, dans en spel. Yoga heeft als doel het hart te openen en dat is precies wat deze energizers doen. Met behulp van een serie simpele, leuke, gekke, boeiende en leerzame energizers met yoga als basis leren kinderen:

  • ontspannen en in het moment zijn
  • omgaan met emoties
  • liefdevolle normen en waarden
  • eigenwaarde en innerlijke vrede
  • zichzelf en anderen accepteren zoals zij zijn

Docenten en begeleiders leren de energie van de kinderen lezen. Zij leren focussen op de talenten van kinderen en het belonen van goed gedrag. Daar is niet altijd plek voor in het drukke schema in de klas of het gezin. Met een paar minuten leren kinderen (en hun begeleiders) om zich volledig te energizen om de dag weer vol goede, vrolijke en ontspannen energie voort te zetten.

Als elk achtjarig kind ter wereld zou leren mediteren, dan zal geweld binnen één generatie uit de wereld verdwenen zijn’. Dalai Lama

Muziek

Bij het boekje hoort mooie Indiase muziek in een Westers jasje van Dhroeh Nankoe: om heerlijk te dansen, lekker te bewegen en diep te kunnen mediteren. Een voorproefje is te beluisteren op de website van Budha Building & Dhroeh Nankoe.

Recensie

‘Het boek is goed opgebouwd, levert veel praktische oefeningen en geeft een juiste uitleg over yoga en meditatie. Een aanrader voor een ieder die met kinderen werkt. De auteurs komen uit verschillende disciplines, misschien is dat wel de reden waarom het boek zo volledig is.’ Tijdschrift voor Yoga

In het nieuws

Vanwege de uitgave van het boek waren Dhroeh Nankoe en Janayitri Brahmanda op 11 juni 2018 te gast in het programma Zwarte Prietpraat van Prem Radhakishun. De uitzending is via deze link te beluisteren.

Workshop, presentatie en cursus

Het is mogelijk om een cursus te volgen om je energie-werk met kinderen te optimaliseren en nog meer uit het boekje te kunnen halen. Of misschien wil je als school of instelling een presentatie of actieve workshop over het boekje? Dat kan natuurlijk. En speciaal voor yoga-scholen is er een bijzondere muzikale boekpresentatie: de Unieke Yogabeleving met live-muziek van Dhroeh Nankoe. Kijk voor meer informatie op www.yoga-energizers.com.


Uitgeverij Panta Rhei – ‘Yoga-energizers voor Kinderen‘ ISBN 978.90.8840.171.8 – Inkijkexemplaar Yoga-energizers voor kinderen