Boeken

Het Yoga Dieet

Licht, gezond, vers, biologisch, zacht, natuurlijk en vegetarisch

Geluksgevoel en liefde van zijn essentieel belang voor een gezond leven. Dit kan worden bereikt door gezonde en natuurlijke voeding, die in balans is met jezelf en de natuur. Om een goede balans tussen lichaam, geest en ziel te bereiken is een Sattvisch voedingspatroon aan te raden: het yoga dieet dat licht en natuurlijk is. In dit boek wordt een bijzondere, moderne interpretatie gegeven van de klassieke voedingsstijl die duizenden jaren geleden door de yogi’s werd gebruikt.

  • Met een simpele, heldere uitleg over de achtergrond van het yoga dieet
  • Volop inspiratie voor vegetarische recepten
  • Tips om het Sattvische voedingspatroon in de huidige tijd tot toe te passen

ISBN: 9789088402289 – Uitgeverij Panta RheiInkijkexemplaar

Liefde van klank

De oudste teksten van de wereld zijn gezongen gedichten. Ze gaan over het vinden van geluk en liefde in onszelf, in plaats van in materiële zaken, andere personen of buitengewone ervaringen. Duizenden jaren oude mantra’s geven ons informatie over een liefdevolle uitweg van de benarde situatie waarin de mensheid zich op dit moment bevindt in relatie tot de natuur en het universum.

De waarheid over geluid, licht, tijd, ons bestaan, de oerknal en de elementen komen in dit boek aan het licht, zodat we beter kunnen begrijpen waar we vandaan komen waar we naartoe gaan. Met muziek en spiritualiteit is het mogelijk om tot persoonlijke groei te komen, zodat we ons leven op een hogere niveau kunnen tillen: in balans met de natuur en ons eigen lichaam, geest en ziel.

De in dit boek beschreven klassieke Indiase muziekleer gaat diep in op het gebruik van onze stem, op onze houding, en de manier waarop we ademhalen. Het kan iedere muzikant helpen om zijn werk op een hoger niveau te tillen en iedere spirituele zoeker helpen op de weg van bewustwording en zelfrealisatie.

ISBN: 9789060307755 Uitgeverij Milinda – De Driehoek

Heel je Zelf

Heel je Zelf leert hoe we de natuurlijke balans in het lichaam kunnen helpen herstellen. Het geeft geen onmiddellijke genezing, maar bewustwording die tot gezondheid leidt. Want hoofdpijn, overgewicht, diabetes, motorische problemen… Het zijn symptomen of ‘boodschappers’ van het onderbewustzijn, die ons via de logische taal van het lichaam iets duidelijk willen maken. Ons willen vertellen dat verandering noodzakelijk is.

Gezondheid: Niet buiten jezelf zoeken, maar in je Zelf vinden. Op allerlei niveau’s, daar gaat dit boek over.”

Jette van der Meij (zangeres/actrice)

Heel je Zelf schreven we vanuit het Ayurvedisch perspectief. Volgens dit perspectief zijn we een lichaam, geest en ziel in verbinding met onze omgeving. Niet alleen fysiek, maar ook energetisch. Onder meer relatieproblemen, ongezonde voeding of leefgewoontes kunnen de verbinding en balans verstoren. Zo ontstaan mentale en fysieke klachten. De remedie? Genezen op diepgaand niveau. Met lichaam, geest en ziel. En vol liefde. Want liefde brengt geluksgevoel en zet een positieve spiraal in. Leer luisteren naar de taal van symptomen. Leef in liefde. Leef gezond.

ISBN: 978-94-92107-94-7 – Uitgeverij Kompas – Boekfragment

Yoga-energizers voor kinderen

image.png

In het boekje ‘Yoga-energizers voor kinderen’ van Dhroeh Nankoe en Janayitri Brahmanda voor kinderen van 4 tot 12 jaar staan liefde en geluk centraal. Het boek is een instrument voor ouders, coaches, begeleiders en docenten om de energie van het kind en de groep positief te beïnvloeden met yoga, meditatie, dans en spel. Yoga heeft als doel het hart te openen en dat is precies wat deze energizers doen. Met behulp van een serie simpele, leuke, gekke, boeiende en leerzame energizers met yoga als basis leren kinderen:

  • ontspannen en in het moment zijn
  • omgaan met emoties
  • liefdevolle normen en waarden
  • eigenwaarde en innerlijke vrede
  • zichzelf en anderen accepteren zoals zij zijn

Docenten en begeleiders leren de energie van de kinderen lezen. Zij leren focussen op de talenten van kinderen en het belonen van goed gedrag. Daar is niet altijd plek voor in het drukke schema in de klas of het gezin. Met een paar minuten leren kinderen (en hun begeleiders) om zich volledig te energizen om de dag weer vol goede, vrolijke en ontspannen energie voort te zetten. Kijk voor meer informatie zoals de muziek bij het boekje, een cursus voor docenten of een leuke workshop voor kinderen op www.yoga-energizers.com.

Inkijkexemplaar Yoga-energizers voor kinderenISBN 978.90.8840.171.8 – Uitgeverij Panta Rhei

Het boek is goed opgebouwd, levert veel praktische oefeningen en geeft een juiste uitleg over yoga en meditatie. Een aanrader voor een ieder die met kinderen werkt. De auteurs komen uit verschillende disciplines, misschien is dat wel de reden waarom het boek zo volledig is.

Tijdschrift voor Yoga
%d bloggers like this: