Gezondheidsadvies

Het begrijpen van fysieke symptomen brengt je dichterbij de boodschap van je ziel. Het brengt je tot het geluk dat in je verscholen ligt. Het geeft een gevoel van thuiskomen bij jezelf.

Een gezond lichaam is afhankelijk van verschillende factoren op gebied van lichaam, geest en ziel. Wij zijn een complex samenspel van vaste stof, vloeistof en energie, die constant op een randje van balans staan. Kleine dingen kunnen ons uit balans halen, zonder dat we het door hebben. De energie in de chakra’s kan geblokkeerd raken met ogenschijnlijk onbelangrijke gebeurtenissen, maar ook traumatische ervaringen zoals geweld of shockende gebeurtenissen zoals een ongeluk.

Bij een blokkade in de energie wordt er minder prana, of levengevende energie ons lichaam in gepompt: iedere chakra is verbonden met organen en fysiologische functies van het lichaam. Een blokkade in de chakra’s kan dus ziekte veroorzaken: fysieke symptomen hebben dan een energetische oorzaak. Dat verklaart ook waarom steeds meer artsen de oorzaak van ziekte in stress en leefstijl zoeken.

Ons lichaam communiceert met ons via symptomen: heb je last van je hart, dan is de hartchakra geblokkeerd en zul je de oorzaak van het probleem moeten zoeken in gebeurtenissen die iets met het hart hebben gedaan.

Het is eigenlijk heel simpel, maar we zijn nog niet gewend aan deze manier van denken. Het is de taal van symptomen die we moeten leren lezen: ik kan je daarbij helpen. Zodra je de boodschap van een symptoom hebt begrepen, kan de energie weer vloeiend stromen en zal het aangedane gebied gezond(er) worden. Dat heeft een positieve invloed op je algehele gezondheid: mentaal en fysiek.

Naast het nagaan van de symptoomsignalen, geef ik je een algeheel advies op gebied van gezondheid, zoals voeding, leefstijl, bewegen en natuurlijke remedies of voedingssupplementen.

%d bloggers like this: