Kids Coaching, Kids Yoga & Meditatie

Kinderen staan van nature al veel meer in verbinding met hun innerlijke geluk. Vandaar dat kinderen zo’n mooie, pure en gelukkige energie hebben.

Het is de kunst als ouder of docent om dat lichtje van kinderen te laten stralen en om hen zich lekker in hun vel te laten voelen, zodat ze hun eigen authentieke zelf vrijuit kunnen ontwikkelen. Dat kan het beste met een gelukkig, open en sterk hart. Dat is ook mijn doel bij het geven van kindercoaching, kinderyoga en meditatie.

Yoga is the only art to open the heart.

Sri Sathya Sai Baba

Met de wetenschap van yoga is het mogelijk om kinderen allerlei tools mee te geven die ze zelf in hun leven kunnen inzetten op hun pad naar moksha om hun lichtje te laten stralen. Dat kan zijn met lichtmeditatie, mantra’s, affirmaties, houdingen, dans, spel, ademhalingsoefeningen of creatief bezig zijn zoals met het kleuren van mandala’s. Ieder kind is anders en uniek, de kunst is om hetgeen te vinden wat bij een kind past. Als een kind zijn of haar talenten mag volgen, dan komen ze eerder bij hun dharma of levensdoel: hun eigen pad zoals het bedoeld is.

In de huidige tijd hebben kinderen een druk leven met veel externe stimulans van buitenaf. Ik help om kinderen meer in het moment te laten zijn en zelf een pauze in te lassen in het leven. Ze leren controle te krijgen over hun innerlijke energie, wat een uitwerking heeft op hoe ze zich voelen en wat ze meemaken. Ze leren beter met hun emoties omgaan wat weer helpt om dat hart open en sterk te maken, zodat ze kunnen blijven stralen in het leven. Met meer innerlijke rust is het gemakkelijker om tussen de gedachten te komen in connectie met hun hogere zelf: een perfecte basis voor het latere mediteren en beoefening van yoga.

Ik begin altijd eerst met de ouders. Soms is het niet eens nodig om met de kinderen zelf te werken en kunnen ouders zelf al heel veel doen. Kinderen zijn als spiegels van hun ouders en zij reflecteren wat er in een heel gezin aan de hand is. Alles is energie en reageert op elkaar. Voeding is ook energie. Soms zijn een paar kleine aanpassingen om het kind heen, zoals verandering van voeding of leefstijl, al voldoende om zich weer beter te voelen.

Groepslessen Kinderyoga

De kindercoaching is individueel gericht, maar ik geef ook groepslessen kinderyoga met de elementen dans, yoga, meditatie en spel (gebaseerd op het boekje en zelf ontwikkelde didactische materiaal). Je kunt deze voor je eigen locatie zoals school, kinderopvang of yoga school bij mij aanvragen. Kijk voor meer info op www.yoga-energizers.com.

Always do good to others. Be selfless. Mentally remove everything and be free. This is divine life. This is the direct way to Moksha or salvation.

Swami Sivananda