Kids

Kinderen zijn puur. Hebben mooie en fijne energie. Het is de kunst als ouder of docent om dat lichtje van kinderen te laten stralen. Om onze kids zich lekker in hun vel te laten voelen, zodat ze hun eigen authentieke zelf vrijuit kunnen ontwikkelen. Dat kan het beste met een gelukkig, open en sterk hart.

Yoga is the only art to open the heart.

Sri Sathya Sai Baba

Met de wetenschap van yoga is het mogelijk om kinderen allerlei tools mee te geven die ze zelf in hun leven kunnen inzetten om hun lichtje aan te houden. Dat kan zijn met lichtmeditatie, mantra’s, affirmaties, asanas of yoga-houdingen, dans, spel, ademhalingsoefeningen of creatief bezig zijn zoals met het kleuren van mandala’s.

Tijdens de kinderyoga les

Ieder kind is anders en uniek, de kunst is om hetgeen te vinden wat bij een kind past. Als een kind zijn of haar talenten mag volgen, dan komen ze eerder bij hun dharma of levensdoel: hun eigen pad zoals het bedoeld is. En dat laat ze zich zo heerlijk gelukkig voelen!

Als ik kom helpen met kinder-coaching, dan help ik kids om meer in het moment te zijn (tussen alle drukte door). Om een beetje beter met heftige emoties om te leren gaan. Om deze lekker te verwerken zodat het hart vrij, open en sterk blijft. Ik help hen zoeken naar hun eigen talenten en krachten, zodat ze hun eigen unieke authentieke zelf kunnen worden (en dus lekker stralen!).

Ik voelde me ineens heel gelukkig…”

Emily, 9 jaar (na haar eerste meditatie-sessie)

Misschien wel leuk om te vertellen: Ik ben universitair opgeleid pedagoog en heb de kunst van yoga, meditatie en mindfulness weten te integreren in mijn aanpak met kinderen en ouders, welke is gericht op alle aspecten van de mens: body, mind en soul. Ik werk vanuit de Whole Child Development- gedachte, waarbij ook een focus is op de spirituele ontwikkeling van kinderen: wat we vaak vergeten, maar waar kinderen wel behoefte aan hebben. Naast mijn praktijk werk ik ook als docent pedagogiek en doe vanuit het hoger onderwijs onderzoek naar yoga en meditatie in het primair onderwijs.

De ouders doen ook mee…

Ik begin altijd eerst met de ouders. Ouders kennen hun eigen kids als beste en weten als geen ander wat er nodig is voor hun kind. Soms is het niet eens nodig (!) om met de kinderen zelf te werken. Kinderen zijn spiegels en zij reflecteren wat er in een heel gezin aan de hand is. Alles is energie en reageert op elkaar.

Voeding is ook energie. Soms zijn een paar kleine aanpassingen om het kind heen, zoals verandering van voeding of leefstijl, al voldoende om zich weer beter te voelen. Fijn als ouders daar zelf de regie in kunnen houden en de band met hun kind kunnen versterken. Zitten zij samen in hun kracht, dan is er balans in het gezin en dan straalt een kind!

Groepslessen Kinderyoga

De kindercoaching is individueel gericht, maar ik geef ook groepslessen kinderyoga met de elementen dans, yoga, meditatie en spel (gebaseerd op het boekje en zelf ontwikkelde didactische materiaal). Je kunt deze voor je eigen locatie zoals school, kinderopvang of yoga school bij mij aanvragen. Kijk voor meer info op www.yoga-energizers.com.

If every 8 year old in the world is taught meditation, we will eliminate violence from the world within one generation.” 

Dalai Lama

%d bloggers like this: