Kids

Kinderen zijn puur. Hebben mooie en fijne energie. Het is de kunst als ouder of docent om dat lichtje van kinderen te laten stralen. Om onze kids zich lekker in hun vel te laten voelen, zodat ze hun eigen authentieke zelf vrijuit kunnen ontwikkelen. Dat kan het beste met een gelukkig, open en sterk hart.

Yoga is the only art to open the heart.

Sri Sathya Sai Baba

Met de wetenschap van yoga is het mogelijk om kinderen allerlei tools mee te geven die ze zelf in hun leven kunnen inzetten om hun lichtje aan te houden. Dat kan zijn met lichtmeditatie, mantra’s, affirmaties, asanas of yoga-houdingen, dans, spel, ademhalingsoefeningen of creatief bezig zijn zoals met het kleuren van mandala’s.

Ieder kind is anders en uniek, de kunst is om hetgeen te vinden wat bij een kind past. Als een kind zijn of haar talenten mag volgen, dan komen ze eerder bij hun dharma of levensdoel: hun eigen pad zoals het bedoeld is. En dat laat ze zich zo heerlijk gelukkig voelen!

Als ik kom helpen met kinder-coaching, dan help ik kids om meer in het moment te zijn (tussen alle drukte door). Om een beetje beter met heftige emoties om te leren gaan. Om deze lekker te verwerken zodat het hart vrij, open en sterk blijft. Ik help hen zoeken naar hun eigen talenten en krachten, zodat ze hun eigen unieke authentieke zelf kunnen worden (en dus lekker stralen!).

De ouders doen ook mee…

Ik begin altijd eerst met de ouders. Soms is het niet eens nodig (!) om met de kinderen zelf te werken. Kinderen zijn als spiegels van hun ouders en zij reflecteren wat er in een heel gezin aan de hand is. Alles is energie en reageert op elkaar. Voeding is ook energie. Soms zijn een paar kleine aanpassingen om het kind heen, zoals verandering van voeding of leefstijl, al voldoende om zich weer beter te voelen.

Groepslessen Kinderyoga

De kindercoaching is individueel gericht, maar ik geef ook groepslessen kinderyoga met de elementen dans, yoga, meditatie en spel (gebaseerd op het boekje en zelf ontwikkelde didactische materiaal). Je kunt deze voor je eigen locatie zoals school, kinderopvang of yoga school bij mij aanvragen. Kijk voor meer info op www.yoga-energizers.com.

Always do good to others. Be selfless. Mentally remove everything and be free. This is divine life. This is the direct way to Moksha or salvation.

Swami Sivananda

%d bloggers like this: