Lifestyle Coaching & Yoga Dieet

Je beter voelen, gezond worden, lekker in je vel zitten, start allemaal met de juiste voeding. Natuurlijke, verse, biologische voeding heeft volgens het yoga dieet veel prana (levengevende energie). Hoe meer prana, hoe beter je je voelt en hoe gezonder je bent. Onze voeding is een belangrijke bron om deze energie weer aan te vullen, naast het doen van pranayama, meditatie en asana’s bijvoorbeeld.

Volgens de oude kennis van het yoga dieet is onze voeding bedoeld om ons te helpen in ons energetische reinigingsproces van Jnana, Karma, Raja en Bhakti Yoga. Met gezonde, lichte en verse Sattvische voeding, krijgen we positieve gedachten, zijn we in balans met de natuur en blijven we gezond.

Lichte en gezonde voeding helpt je ook met de yoga houdingen (asana’s) op de mat en een diepgaandere meditatie (dhyana), omdat je sneller tussen gedachten komt in connectie met je hogere zelf.

Wanneer je met jezelf aan de slag gaat en het pad van yoga wilt volgen, dan is eigenlijk de eerste stap om je voeding aan te passen. Het is onderdeel van een holistische leefwijze die niet alleen je eten betreft, maar ook de manier waarop je in het leven staat en in balans met de natuur.

De Sattvische leefstijl is voor iedereen anders, want iedereen is uniek. Samen gaan we kijken naar jouw beste en meest gezonde manier van leven waar jij je het prettigst bij voelt.

Laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding.

Hippocrates
%d bloggers like this: