Meditatie Training

Om de staat van yoga te bereiken met het proces van Jnana, Karma en Bhakti Yoga is er eigenlijk maar één weg te bewandelen: die van meditatie. Het is ons voertuig om ons voort te bewegen op het pad van yoga.

In onze drukke levens van deze tijd is het belangrijk om ook even rust te nemen. De beste manier om dat te doen is door te mediteren. Je leert dan ook in het dagelijkse leven meer in het moment te zijn en te genieten van kleine dingen.

Het is wetenschappelijk bewezen door Harvard University (en MIT) dat mediteren een positieve invloed heeft op ons brein: we voelen ons gelukkiger, minder gestresst, we slapen beter, we krijgen meer compassie en empathie, we worden zorgzamer en liever voor elkaar, we kunnen beter met onze emoties omgaan, we komen meer in balans omdat de linker- en rechter hersenhelft beter met elkaar samenwerken en we voelen ons fysiek gezonder. Al deze voordelen geven we ook weer door via ons DNA aan onze kinderen.

Hoe drukker ons leven, hoe meer gedachten we hebben, hoe lastiger het is om ons te concentreren tijdens het mediteren. Dat is heel normaal. De monkey mind springt dan van de hak op te tak. Tijdens Meditatie Training ga ik je helpen om je meditatie dieper en rustiger te laten zijn. Soms kom je met wat kleine tips veel sneller in samadhi (tussen de gedachten in diepe connectie met het hogere). We zullen samen mediteren: hoe meer je oefent, hoe beter het zal gaan.

Lach, haal adem en neem de tijd.

Thich Nhat Hanh
%d bloggers like this: